اسپانیا، کشوری با تاریخچه غنی و تنوع فرهنگی، یکی از مقاصد محبوب برای گردشگران علاقهمند به تجربه طعمهای اصیل و سنتی است. غذاهای اسپانیایی هم خوشمزه و متنوعاند و هم هرکدام داستانی از فرهنگ و سنتهای این سرزمین را روایت میکنند.
از پائیا و گازپاچو گرفته تا خوراکهایی چون تورتیلا و گامباس آل آجیلو، هرکدام از این غذاها نمایانگر بخشی از زندگی مردم اسپانیا هستند. چشیدن طعم غذاهای اسپانیا یکی از جاذبه های گردشگری اسپانیا محسوب میشود که بیشتر گردشگران دوست دارند تجربه کنند. در این مطلب از مجله گردشگری نوین تراول قصد داریم لیستی از معروفترین و بهترین غذاهای اسپانیایی را در اختیارتان قرار دهیم.
اگر قصد سفر به اسپانیا دارید همین حالا میتوانید با خرید بلیط هواپیما به مقصد اسپانیا تجربهای خوشمزه و بهیادماندنی را رقم بزنید. همچنین، برای اطلاع از قیمت تور اسپانیا و شرایط اخذ ویزا اسپانیا میتوانید با ۱۶۰۶ تماس بگیرید.
1. پائیا (Paella)
یکی از معروفترین و بهترین غذاهای اسپانیایی پائیا به شمار میرود که زادگاهش والنسیا است. این غذا با برنج، زعفران اسپانیایی، رزماری و گوشتهایی مانند مرغ، خرگوش و سوسیس تهیه میشود و پخت آن به شیوهای سنتی و روی آتش هیزم است.
پائیا در ابتدا غذایی ساده و دریایی برای کشاورزان بود و این روزها یکی از خوشمزهترین و غنیترین غذاهای اسپانیا به شمار میرود. اگر به دنبال تجربهای متفاوت و طعمی خاص هستید، پائیا را از دست ندهید.
- بیشتر بخوانید: لیست بهترین کافه های تهران
2. گازپاچو (Gazpacho)
گازپاچو یک سوپ سرد و خنک اسپانیایی است که از سیر، خیار، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی، نان، روغن زیتون و سرکه تهیه میشود. این غذای سبک و سالم بهویژه در تابستان و در منطقه اندلس محبوبیت دارد و از طعمی تازه و خاص برخوردار است.
اگر به دنبال تجربهای اصیل و متفاوت از غذاهای اسپانیایی هستید، گازپاچو گزینهای عالی محسوب میشود.
- بیشتر بخوانید: با بهترین رستوران ایرانی دبی آشنا شوید!
3. تورتیلای اسپانیایی (Tortilla española)
املت اسپانیایی یا تورتیلای اسپانیایی، یکی از غذاهای ساده و خوشمزه اسپانیایی به شمار میرود که از ترکیب تخممرغ، سیبزمینی سرخشده و پیاز تهیه میشود. قدمت این غذا به قرن نوزدهم در اسپانیا میرسد.
در ابتدا بهسرعت به یکی از غذاهای محبوب اسپانیا در میان قشر کارگر این کشور تبدیل شد و بعدها انتخاب ایدهآل برای صبحانهها یا میانوعدهها بود.
تورتیلا علاوه بر طعم خوشایند، یکی از سالمترین غذاهای اسپانیا محسوب میشود و به لطف مواد اولیه مقرونبهصرفه و سادهاش، تجربهای اصیل از طعمهای اسپانیایی را برای شما به ارمغان میآورد.
- بیشتر بخوانید: بهترین غذاهای استانبول برای دوستداران خوراکهای ترکی!
4. پاتاتاس براواس (Patatas Bravas)
یکی دیگر از پیشغذاهای محبوب اسپانیایی، پاتاتاس براواس است. این غذا را در هر گوشهای از این کشور میتوانید پیدا کنید. پاتاتاس براواس شامل سیبزمینیهای سرخشده ترد با سس تند و خوشمزهای به نام «سایولا» یا «سس گوجهفرنگی تند» میشود.
اگر به اسپانیا سفر میکنید، پاتاتاس براواس را از دست ندهید!
بلیط هواپیما شیراز مادرید بلیط هواپیما تبریز مادرید
5. گامباس آل آجییو (Gambas al Ajillo)
تاپاسها، پیشغذاهای سنتی اسپانیایی، ریشه در دوران آلفونسو دهم دارند. این پادشاه برای نخستین بار غذاهای کوچک و سبک را بهجای پیشغذا معرفی کرد. یکی از معروفترین تاپاسها، گامباس آل آجیلو است.
این غذا با میگوهای تازه، سیر، روغن زیتون، فلفل قرمز و ادویههای خاص طعمدار تهیه میشود. گامباس آل آجیلو به معنای «میگو و سیر» است و اغلب با نان محلی اسپانیایی سرو میشود و در مناطق توریستی اسپانیا بهراحتی قابلدسترسی است.
اگر میخواهید یکی از غذاهای محبوب اسپانیا را میل کنید، گامباس آل آجیلو را از دست ندهید!
- بیشتر بخوانید: با بهترین غذاهای عمان آشنا شوید!
6. ژامبون ایبریکو (Jamon Iberico)
یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار اسپانیا ژامبون ایبریکو است. این غذای اسپانیایی از گوشت خوکهای سیاه ایبریکو تهیه میشود.
ژامبون ایبریکو را در طول حدود 36 ماه در هوای آزاد خشک و نمکسود میکنند. این ژامبون، طعمی غنی و لذیذ دارد. ژامبون ایبریکو بهویژه نوع «دِ بِلوتا» که از خوکهای تغذیهشده با بلوط تهیه میشود، دارای بافت نرم و طعم دلپذیر است.
همین طعم متفاوت، آن را از سایر ژامبونها مانند ژامبون سرانو متمایز میکند. این غذا در اسپانیا و پرتغال بسیار پرطرفدار است و در بسیاری از مراکز توریستی و رستورانهای اسپانیا سرو میشود. در خارج از اسپانیا، به دلیل فرآیند خاص و طولانی تولید، قیمت ژامبون ایبریکو بسیار بالا است.
- پیش از سفر بخوانید: استعلام ممنوع الخروجی را چگونه انجام دهیم؟
7. پیستو (Pisto)
یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه اسپانیایی پیستو (Pisto) است. این غذا شباهت زیادی به راتاتویی فرانسوی دارد و از ترکیب گوجهفرنگی، پیاز، فلفل دلمهای، کدو و بادمجان تهیه میشود. پخت مواد این غذا بهآرامی در روغن زیتون صورت میگیرد تا طعمها بهخوبی ترکیب شوند.
پیستو اغلب با تخممرغ سرخشده روی آن همراه است و غذایی سبک و سالم برای وعده ناهار یا شام به شمار میرود. این غذا در مناطق مختلف اسپانیا بهویژه در مانچا بسیار رایج است و به دلیل طعم خوشمزه و سادهاش، طرفداران زیادی دارد.
8. کروکتاس (Croquetas) از بهترین غذاهای اسپانیا
یکی از غذاهای محبوب اسپانیایی، کروکتاس (Croquetas) است که مانند بسیاری از پیشغذاها یا تنقلات خوشمزه در بسیاری از رستورانها و کافههای اسپانیا سرو میشود.
این غذا دارای مواد مختلفی مانند گوشت مرغ، ژامبون، ماهی یا سبزیها با سس بشامل است که در آرد و تخممرغ غلتیده و سرخ میشوند تا طعمی لذیذ و ترد به دست آید.
9. پیمیِنتوس د پادرون (Pimientos de Padrón)
یکی دیگر از تاپاسهای معروف اسپانیایی پیمیِنتوس د پادرون است که از فلفلهای سبز کوچک و تازه تهیه میشود. این فلفلها از منطقه پادرون در گالیسیا (شمالغرب اسپانیا) میآیند، سپس با نمک و روغن زیتون تفت داده میشوند.
برخی از فلفلها طعمی شیرین و ملایم دارند، درحالیکه برخی دیگر بسیار تند هستند. همین ویژگی، خوردن آنها را به تجربهای جذاب و هیجانانگیز تبدیل میکند.
پیمیِنتوس د پادرون یکی از خوراکیهای لذیذ و ساده است که میتوانید در هر گوشهای از اسپانیا، بهویژه در بارها و رستورانهای سنتی، آن را پیدا کنید.
10. باکالائو (Bacalao)
ماهی خشکشده و نمکسود یا همان بکالائو، یکی از غذاهای محبوب و سنتی اسپانیا است. این غذا بهویژه در فصلهای سرد سال در سفرههای اسپانیایی جایگاهی ویژه دارد.
این ماهی اغلب با روشهای مختلف مثل پخت در خورشها، گریل یا سرخشدن در روغن زیتون آماده میشود. بکالائو به دلیل طعم خاص و قابلیت ترکیب با انواع سبزی و ادویه، در بسیاری از غذاهای اسپانیایی مانند «بکالائو آ لا ویسکاینا» یا «بکالائو با سس گوجهفرنگی» به کار میرود.
اگر در سفر به اسپانیا به دنبال تجربه طعمهای متنوع و اصیل هستید، حتماً این غذا را امتحان کنید.
بلیط هواپیما اصفهان مادرید بلیط هواپیما مشهد مادرید
11. چوریزو (Chorizo)
یکی از سوسیسهای معروف اسپانیایی، چوریزو است. این سوسیس از گوشت خوک، سیر و پاپریکا تهیه میشود. چوریزو خوشمزه اغلب در غذاهای مختلف اسپانیایی مانند تاپاسها، سوپها و خوراکها به کار میرود و طعم دودی و تند آن طرفداران زیادی دارد.
12. فیدئوآ (Fideuà)
یکی از غذاهای خوشمزه و مشابه پائیا، فیدئوآ (Fideuà) است. این غذا بهجای برنج، با نودلهای مخصوص پخته میشود. فیدئوآ (Fideuà) اصالتاً از منطقه والنسیا میآید، اغلب با میگو و ماهی تهیه میشود و طعمی لذیذ و خاص دارد.
فیدئوآ یکی از گزینههای عالی برای علاقهمندان به غذاهای دریایی است.
13. آلبوندیگاس (Albondigas) از غذاهای معروف اسپانیا
کوفتههای خوشمزه اسپانیایی با نام آلبوندیگاس، معروف هستند و از گوشت چرخکرده و انواع ادویه و سبزی تهیه میشوند. این غذا اغلب با سس گوجهفرنگی یا سسهای مختلف همراه است و یکی از پرطرفدارترین غذاهای اسپانیایی در میان گردشگران محسوب میشود.
14. کوسیدو مادریلنیو (Cocido madrileño)
یکی از غذاهای سنتی و محبوب مادرید، کوسیدو مادریلنیو است. این غذا بهویژه در روزهای سرد سال در اسپانیا طرفداران زیادی دارد. کوسیدو مادریلنیو، غنی از گوشتهای مختلف مانند مرغ، گوشت گاو، سوسیس، نخود و انواع سبزی است که بهآرامی پخته میشوند تا طعمی لذیذ ایجاد کنند.
15. پان کُن توماتو (Pan con Tomate)
یکی از سادهترین و درعینحال لذیذترین غذاهای اسپانیایی، پان کن توماتو (Pan con Tomate) است که در بسیاری از بارها و رستورانهای اسپانیا سرو میشود. پان (Pan) به معنی «نان»، کُن (con) به معنی «با»، توماتو (Tomate) به معنی «گوجه فرنگی» است. این غذای سبک، ترکیبی از نان تازه بههمراه گوجهفرنگی رندهشده، روغن زیتون، سیر و نمک است.
پن کن توماتو طعمی خوشمزه و تازه دارد و گزینهای عالی برای کسانی است که میخواهند طعم اصیل اسپانیایی را در سادهترین شکل ممکن تجربه کنند.
16. بوکرونز اِن ویناگره (boquerones en vinagre)
یکی از تاپاسهای محبوب و خوشمزه اسپانیایی، بوکرونز ان ویناگره است. این غذا با ماهی آنچوی تازه تهیه میشود. این ماهیها پس از پاکسازی، در سرکه، روغن زیتون و سیر برای مدت کوتاهی قرار میگیرند تا طعمی ترش و ملس پیدا کنند.
بوکرونز ان ویناگره اغلب بهجای پیشغذا یا میانوعده در کنار نوشیدنیهای اسپانیایی سرو میشود و طعمی تازه و منحصربهفرد دارد.
17. امپاناداز (Empanadas) از غذاهای معروف اسپانیا
یکی از خوراکهای خوشمزه و محبوب اسپانیایی، امپاناداز است. این غذا شامل خمیر پختهشده و به شکل نیمدایره یا مثلث میشود که داخل آن از مواد مختلفی همچون گوشت، مرغ، ماهی یا انواع سبزی پر شده است.
امپانادا بهویژه در مناطق مختلف اسپانیا یکی از پیشغذاها یا میانوعدههای موردعلاقه است و به دلیل طعم لذیذ و سهولت در خوردن، در بارها و رستورانها اغلب وجود دارد.
18. فابادا آستوریانا (Fabada asturiana)
یکی از غذاهای سنتی و دلپذیر منطقه آستوریاس در شمال اسپانیا، فابادا است. این خوراک غنی و خوشمزه شامل لوبیا سفید، خون سوسیس (مورنسا)، سوسیس چوریزو و گوشت خوک است.
فابادا اغلب در روزهای سرد سال بهجای غذای اصلی سرو میشود و یکی از نمادهای آشپزی منطقه آستوریاس به شمار میرود.
19. پولپو آلا گایگا (Pulpo a la Gallega)
یکی از غذاهای مشهور و محبوب در منطقه گالیسیا در شمال غربی اسپانیا، پولپو آلا گایگا است. این غذا، با پاهای نرم و لذیذ هشتپا که پس از جوشیدن در آب، با پاپریکا، نمک و روغن زیتون مزهدار شدهاند تهیه میشود
پولپو آلا گایگا اغلب به همراه سیبزمینی پخته است و طعمی منحصربهفرد و خوشمزه دارد.
- بیشتر بخوانید: با خیابان روستا ولی تفلیس آشنا شوید!
20. چوروس (Churros)
یکی دیگر از محبوبترین دسرهای اسپانیایی، چوروس است. این غذا در سراسر کشور بهویژه برای صبحانه یا میانوعده کاربرد دارد. در ترکیب چوروس لذیذ، خمیر آرد، تخممرغ و آب وجود دارد.
این شیرینی را در روغن داغ سرخ میکنند تا بافتی ترد و سبک داشته باشد. چوروس اغلب به همراه سس شکلات داغ و غلیظ سرو میشود تا طعمی شیرین و دلپذیر را تجربه کنید.
21. میگاس (Migas) از بهترین غذاهای اسپانیا
یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه اسپانیایی، میگاس است. این غذا بهویژه در مناطق روستایی و جنوبی این کشور محبوبیت دارد. میگاس ترکیبی از نان خشک خردشده یا ریزهنان است که با مواد مختلفی همچون سیر، فلفل دلمهای، گوشت خوک، تخممرغ و گاهی لوبیا و سبزی ترکیب شدهاند.
22. لچه فریتا (Leche Frita)
یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه اسپانیایی، لچه فریتا است که طعمی شیرین و کرمی دارد. این دسر از شیر، آرد، شکر و تخممرغ تهیه میشود و پس از پخت به شکل مربا یا کرم درمیآید. سپس این مخلوط را به قطعات مربعی کوچک تقسیم میکنند، در آرد و تخممرغ میغلتانند و سرخ میکنند.
لچه فریتا اغلب بهصورت گرم و با مقداری دارچین و شکر روی آن سرو میشود. این دسر خوشمزه بیشتر در مراسمهای خاص و جشنها در اسپانیا کاربرد دارد و در سراسر کشور پرطرفدار است.
- بیشتر بخوانید: کریسمس کجا بریم؟ لیست بهترین مقصدهای گردشگری در کریسمس
23. کرما کاتالانا (Crema Catalana)
یکی از بهترین دسرهای سنتی و محبوب از منطقه کاتالونیا در اسپانیا کاتالانا است که شباهت زیادی به کرم بروله دارد. این دسر خوشمزه از ترکیب شیر، شکر، تخممرغ و وانیل تهیه میشود و پس از پخته شدن، سطح آن را با شکر میپوشانند و با استفاده از شعله مستقیم یا مشعل مخصوص، قهوهای و کاراملی میکنند.
سفری بهیادماندنی به اسپانیا با نوین تراول!
همین حالا بلیط پرواز اسپانیا را از نوین تراول بخرید و برای تجربه طعم لذیذ بهترین غذاهای اسپانیا، سفر خود را آغاز کنید. نوین تراول از بهترین سایت های خرید بلیط هواپیما خارجی همراه شماست تا بیدغدغه و آسان به اسپانیا سفر کنید. البته شما میتوانید بلیط پرواز داخلی خود را هم بهراحتی از نوین تراول بخرید.
فراموش نکنید با دانلود نقشه مترو تهران نیازی نیست در ترافیک بمانید و میتوانید از طریق مترو به فرودگاه بروید. همچنین، پیش از سفر، هرچه سریعتر، برای دریافت ارز مسافرتی و گرفتن پاسپورت جدید اقدام کنید تا بدون هیچ مشکلی به اسپانیا سفر کنید.
تجربه طعمهای تازه و لذیذ با بهترین غذاهای اسپانیایی
در این بخش از مجله گردشگری نوین تراول، بهترین غذاهای اسپانیایی را لیست کردیم. سفر به اسپانیا هم تجربهای فرهنگی و غنی به همراه دارد و هم فرصتهای بینظیری برای چشیدن طعمهای متفاوت و اصیل این کشور فراهم میآورد. هر کدام از غذاهای اسپانیایی نمایانگر تاریخ و سنتهای منحصربهفرد اسپانیا هستند.
چه به دنبال وعده غذایی سنتی مانند پائیا یا فابادا باشید و چه بخواهید از تاپاسهای کوچک و خوشمزه همچون گامباس آل آجییو لذت ببرید، اسپانیا به شما وعده تجربهای لذیذ و فراموشنشدنی از غذاهای متنوع و رنگارنگ خود میدهد.
بنابراین، در سفر به اسپانیا، امتحان کردن بهترین غذاهای اسپانیا را از دست ندهید و از هر لقمه، سفری به قلب تاریخ و فرهنگ این کشور داشته باشید.