آشنایی با وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی

زمان مطالعه: 5 دقیقه

اگر بلیط هواپیما تهیه کرده‌اید و قصد سفر به یکی از مقاصد داخلی یا خارجی را دارید، پیش از هر چیز باید نسبت به قوانین حمل بار و وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی اطلاع داشته باشید تا با شروع سفر دچار هیچ‌گونه مشکلی نشوید.

برخی از این وسایل در قسمت حمل بار و برخی دیگر در بخش کابین هواپیما ممنوعیت دارند که در این مقاله لیستی از آن‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهیم. می‌توانید مقالات دیگری با موضوعات جاهای دیدنی شهرهای مختلف، معرفی ایرلاین‌ها، مدارک پاسپورت، قوانین مربوط به پرواز، مترو دبی، مترو استانبول، ایستگاه های مترو تهران و … را در مجله گردشگری نوین تراول بخوانید.

لیست وسایل ممنوعه در پرواز داخلی

یکی از مشکلات رایجی که افراد در فرودگاه با آن مواجه می‌شوند، حمل اقلامی است که مسافران مجاز به حمل آن‌ها در پرواز نیستند. قوانین بسیاری از این موارد مثل حمل کپسول گاز یا اسلحه در تمامی ایرلاین‌های سراسر دنیا یکسان هستند ولی برخی دیگر ممکن است در ایرلاین خاصی غیر مجاز باشد.

اطلاع از موارد عمومی به شما کمک می‌کند تا وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی پیش از سفر همراه خود نداشته باشید و در عین حال با مطالعه شرایط و قوانین هر ایرلاین می‌توانید از وسایل ممنوعه در پرواز خارجی یا یک ایرلاین مشخص مطلع شوید.

از جمله این وسایل ممنوعه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الکل و مواد اشتعال‌زا
  • داروهای غیرقانونی
  • هرگونه مواد خوراکی فسادپذیر
  • سلاح یا هر گونه جسم تیز و برنده
  • کیف یا چمدان بزرگ
  • ابزارآلات موسیقی
  • هر گونه بطری، قوطی کنسرو و غیره
  • پوستر و پرچم‌های بزرگ
  • شمع و اسپری‌های آتش‌زا
  • حیوانات
  • دوچرخه، موتور و وسایل حمل‌ونقل موتوری
  • زنجیرهای بزرگ و جواهرات خاص
  • چتر
  • سیگار و مواد مخدر

وسایل ممنوعه در کابین هواپیما

شما می‌توانید در هنگام سفر با هواپیما چمدان‌های بزرگ را به قسمت حمل بار تحویل دهید و یک ساک یا کیف دستی کوچک را با میزان وزن مشخصی به داخل کابین ببرید. البته وسایل موجود در ساک دستی شما نباید شامل موارد زیر باشد:

مایعات با وزن بیش از ۱۰۰ میلی‌لیتر

هر گونه خوراکی مایع مثل انواع آبمیوه‌ها، آب، انواع روغن‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی، قطره چشمی، مایع لنز و غیره به میزان حجم ۱۰۰ میلی‌لیتر در داخل کابین مجاز است. اما در صورتی که بیش از این میزان باشند، اجازه بردن آن را ندارید.

توجه داشته باشید که اگر حجم مایعات ۱۰۰ میلی‌لیتر باشد ولی در قوطی بزرگتری (مثلا ۲۰۰ میلی‌لیتر) ریخته شده باشد، در این صورت نیز نمی‌توانید آن را همراه خود به داخل کابین ببرید.

مایعات غیرمجاز مثل الکل نیز به‌طور کلی ممنوع هستند. اما سایر خوراکی‌های جامد مجاز مثل انواع  آدامس، شکلات، آبنبات، کیک، کلوچه، ساندویچ و غیره ممنوعیتی ندارند.

عطر و ادکلن‌هایی که حجم آن‌ها بیش از ۱۰۰ میلی لیتر باشد، غیرمجاز هستند اما برخی از ایرلاین‌ها در مورد انواع عطر و ادکلن‌ها شرایط خاصی دارند که قبل از پرواز می‌توانید شرایط ایرلاین مورد نظر خود بررسی کنید.

ابزارهای تیز و برنده

یکی دیگر از موارد ممنوعه در کابین هواپیما، وسایل تیز و برنده هستند. وسایل مختلفی مثل انواع چاقو، تیغ، قلاب، میل بافتنی، ناخن‌گیر، سوهان ناخن، تیغ ریش تراش، در باز کن و سایر مواردی که لبه تیزی دارند، در کابین هواپیما، ممنوع هستند.

ابزارهای ورزشی بزرگ

به‌طور کلی حمل ابزار ورزشی در هواپیما ممنوعیتی ندارد ولی برخی از این ابزارها اگر امکان آسیب رساندن داشته باشند مثل چوب بیلیارد، چوب گلف، تیر و کمان، چوب بیسبال، انواع راکت‌ها و غیره غیرمجاز هستند. ضمن اینکه بسیاری از این ابزارها در قسمت بار نیز پذیرفته نمی‌شوند.

انواع ابزارآلات

حمل انواع ابزارآلات مختلف مثل چکش، دریل، پیچ گوشتی، آچار و غیره نیز در قسمت کابین هواپیما ممنوع است. اما امکان تحویل آن در قسمت حمل بار وجود دارد.

وسایل آتش‌زا و مواد محترقه

هر گونه وسایل آتش‌زا مثل انواع کپسول‌های گاز، اسپری، کبریت، فندک و غیره مجاز نیست. ضمن اینکه حمل مواد محترقه‌ای مثل دینامیت، کلر، بمب، باروت، ترقه، مواد رادیواکتیو، کیسه هوای اتومبیل و سایر موارد مشابه نیز ممنوعیت دارند. ضمن اینکه این وسایل را نمی‌توانید به قسمت بار هواپیما نیز تحویل دهید.

 

وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما

اقلام دیگری که به‌طور کلی ممنوعیت دارند و در قسمت بار نیز نمی‌توانید آن‌ها را در چمدان خود قرار دهید، شامل موارد زیر است:

سلاح‌های گرم و سرد

حمل هرگونه سلاح گرم یا سرد به‌طور کلی در پرواز ممنوع است. تا جایی که برخی از اسباب‌بازی‌های کودکان مثل تفنگ اسباب‌بازی نیز غیرمجاز اعلام شده است. سایر سلاح‌های غیرمجاز را می‌توان شامل تیر و کمان، تیغ، شمشیر، یخ‌شکن، چاقوهایی که تیغه تیز و بلندتر از 6 سانتی‌متر دارند، دریل، قمه، منجنیق، باتوم، چماق و غیره اعلام کرد.

مواد منفجره

مواد منفجره نیز یکی دیگر از مواردی هستند که نه تنها در کابین هواپیما بلکه در قسمت بار نیز غیرمجاز هستند. از این رو می‌توان دینامیت، باروت، مین، نارنجک، ترقه، فیوز، باتری، گاز اشک‌آور، مواد اسیدی، نفت، بنزین و وسایل و مواد آتش‌زا را به‌طور کلی یک دسته از مواد ممنوعه در هواپیما معرفی کرد.

مواد مخدر

هر گونه مواد مخدر نیز از دیگر مواردی هستند که به‌طور کلی ممنوعه و غیرمجاز هستند و در صورت کشف توسط مامور پرواز، محرومیت‌های قانونی جدی برای حمل‌کننده خواهد داشت. در نتیجه این گونه مواد هم در قسمت کابین و هم در قسمت بار غیرمجاز هستند.

 

وسایل ممنوعه در پرواز خارجی

با وجود اینکه حمل برخی از مواد غذایی یا اشیای مختلف به‌طور کلی هیچ‌گونه ممنوعیتی در داخل هواپیما ندارد اما در برخی از ایرلاین‌های خارجی ممنوعیت‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است. یک دسته از موارد ممنوعه در ایرلاین‌های خارجی، مواد خوراکی و محصولات کشاورزی تازه (مانند بذر، دانه و انواع میوه‌ها) هستند.

البته این مورد در تمامی کشورها و ایرلاین‌ها صادق نیست و ممکن است برخی از آن‌ها هیچ محدودیتی نداشته ولی برخی دیگر قوانین و ضوابطی را در این رابطه اعلام کرده باشند.

نکات مهم در مورد وسایل ممنوعه در پرواز

در رابطه با ممنوعه‌های پرواز نکات مهمی وجود دارد که اطلاع از آن‌ها به شما کمک می‌کند، پیش از پرواز با مشکلی مواجه نشوید.

  • حمل هرگونه باتری یا اشیایی که در داخل آن‌ها باتری قرار دارد،‌ در داخل کابین ممنوع است. در نتیجه اگر وسیله باتری خور دارید، بدون باتری آن را به داخل کابین ببرید و باتری آن را به‌صورت مجزا در چمدان و قسمت حمل بار تحویل دهید.
  • بسیار از مواردی که به‌عنوان سوغاتی خریداری شده‌اند مثل مصنوعاتی که از عاج با پوست حیوانات در حال انقراض ساخته شده‌اند، در برخی کشورها ممنوعیت ورود دارند. از جمله این موارد می‌توان به عاج فیل و پستانداران دریایی، لاک‌پشت‌های دریایی، چرم تمساح‌ها و غیره اشاره کرد.
  • برای حمل داروهای مختلف، حتما قبل از پرواز قواعد ایرلاین‌های مختلف را چک کنید. بسیاری از ایرلاین‌ها، قواعد سختگیرانه‌ای نسبت به انواع داروها حتی مسکن‌های ساده دارند.

سخن پایانی

اطلاع از وسایل ممنوعه در پرواز داخلی و خارجی به شما کمک می‌کند تا با خیال آسوده چمدان خود را به قسمت بار تحویل دهید یا اینکه ساک دستی خود را به کابین هواپیما ببرید. برخی از این قوانین در تمامی ایرلاین‌های ثابت است اما برخی از آن‌ها ضوابط مختص به ایرلاین خاصی است که در هنگام خرید بلیط هواپیما باید به آن توجه کنید.

در مجله ۱۶۰۶ اطلاعات سفر و همچنین نکات مهم برای پرواز را در اختیار شما قرار می‌دهیم. ضمن اینکه می‌توانید بلیط هواپیما خود را به‌صورت آنلاین از سامانه ۱۶۰۶ تهیه کنید. شما با مراجعه به سایت نوین تراول، می‌توانید در سریع‌ترین زمان، بلیط‌ها و پروازهای متنوعی را با هم مقایسه کنید و با بهترین شرایط و پشتیبانی ۲۴ ساعته، نسبت به خرید و رزرو بلیط هواپیما خارجی و داخلی اقدام کنید.

2 دیدگاه در “آشنایی با وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی

  1. Azita گفت:

    سلام ممنون میشم پاسخگویی من باشید خیلی استرس دارم ،با پرواز استارین ازوین به تهران گفتن فقط میتونم یک چمدان ۲۳ کیلویی بیارم،.هیچ گونه اضافه بار نمیتونم بیارم؟ لطفا پاسخ منو بفرمایید ،باتشکر

    1. آلا خسروانی گفت:

      سلام وقت بخیر
      مقدار بار مجاز روی بلیط هواپیما نوشته میشه
      به جز چمدان معمولا ساک دستی تا ۷ کیلو میتونید داخل هواپیما ببرید.
      اما در کل مقدار بار مجاز بستگی به قوانین ایرلاین و کلاس نرخی بلیط هواپیما داره.
      اگر ایرلاین گفته حداکثر ۲۳ کیلوگرم، در صورت داشتن اضافه بار باید بابت هر کیلو هزینه اضافه بار بپردازید که مبلغش رو ایرلاین مشخص میکنه. برای اطمینان قبل از سفر حتما با ایرلاین یا آژانس هواپیمایی که ازش بلیط رو تهیه کردید تماس بگیرید تا در فرودگاه به مشکل نخورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *