عوارض خروج از کشور در سال 1403 چقدر است؟ راهنمای جامع

دانستنی های سفر
زمان مطالعه: 7 دقیقه

عوارض خروج از کشور یکی از موضوعات مهم و مرتبط با مهاجرت و سفر است که آگاهی از آن برای مسافران و گردشگران ضروری به‌نظر می‌رسد. این عوارض به مبلغی اشاره دارد که هر فرد هنگام خروج از کشور باید پرداخت کند و به‌طور مستقیم بر هزینه‌های سفر اثرگذار است.

در این مقاله، به بررسی جزئیات عوارض خروج از کشور، تخفیف‌ها و شیوه پرداخت آن می‌پردازیم و به این پرسش پاسخ می‌دهیم که عوارض خروج از کشور چقدر است.

خرید بلیط هواپیما استانبول ارزانتر از همه جا از نوین تراول

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1403 چقدر است؟

هرساله عوارض خروج از کشور تغییر می‌کند. در سال 1403، لیست هزینه عوارض خروج از کشور، تا 30 درصد افزایش را نشان می‌دهد. البته در تعیین مبلغ عوارض خروج از کشور، عواملی مانند نوع سفر (سیاحتی، زیارتی و کاری) و تعداد دفعات سفر خارجی اثرگذار است.

براساس مصوبه جدید، در سفر دوم حدود 50 درصد و در سفر سوم باید 100 درصد نسبت به عوارض خروج از کشور سفر اول خود پرداخت کنید.

جدول میزان عوارض خروج از کشور در سال 1403

نوع سفر سفر اول

(به ریال)

سفر دوم

(به ریال)

سفر سوم

(به ریال)

نوع مرز
سیاحتی ۵,۲۰۰,۰۰۰ ۷,۸۰۰,۰۰۰ ۱۰,۴۰۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی
مرزنشینان ۷۵۰,۰۰۰ ۶,۰۰۰,۰۰۰ ۸,۰۰۰,۰۰۰ مرز هوایی
۲۵۰,۰۰۰ ۶,۰۰۰,۰۰۰ ۸,۰۰۰,۰۰۰ مرز زمینی و دریایی
زائرین عتبات و عالیات ۴۵۰,۰۰۰ ۴۵۰,۰۰۰ ۴۵۰,۰۰۰ مرز هوایی
۱۵۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ مرز زمینی و دریایی
حج ۱,۷۲۰,۰۰۰ ۱,۷۲۰,۰۰۰ ۱,۷۲۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی
ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش ۲,۶۴۰,۰۰۰ ۲,۶۴۰,۰۰۰ ۲,۶۴۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی

رزرو بلیط هواپیما

عوارض خروج از کشور برای کودکان چقدر است؟

شاید این سؤال شما هم باشد که عوارض خروج از کشور برای کودکان چقدر است، باید بگوییم مبلغ عوارض خروج از کشور برای نوزادان و کودکان با سایر مسافران فرقی ندارد. این عوارض برای هر کس با بلیط پرواز و کد ملی محاسبه می‌شود.

پرداخت عوارض خروج از کشور هم به‌صورت آنلاین و هم حضوری امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اگر به دنبال مقاصدی هستید که بدون ویزا به آن‌ها سفر کنید و تجربه‌ای بی‌دغدغه داشته باشید، می‌توانید فهرست کاملی از این کشورها را در مطلب «بدون ویزا به کدام کشورها میتوان سفر کرد» مشاهده کنید.

عوارض خروج از کشور برای کودکان با افراد بزرگسال یکسان است

نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور؛ انواع روش‌ها

روش‌های مختلفی برای پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد. در اینجا می‌خواهیم شیوه‌های مختلف پرداخت عوارض خروج از کشور را بررسی کنیم.

درخواست ویزا

1. پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین

یکی از روش‌های آسان برای پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت آن به‌صورت آنلاین و با روش‌های زیر است:

پرداخت عوارض خروج از کشور با بله و سایر اپلیکشن‌ها

شما می‌توانید از طریق برنامه‌های مختلف تلفن همراه خود مانند بله، آپ، ایوا و قبضینو برای پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کنید. این برنامه‌ها روی گوشی‌های هوشمند ios و اندروید قابل نصب هستند و امکان پرداخت آنلاین این عوارض را فراهم می‌کنند.

پرداخت از طریق سامانه بانک ملی

در کنار روش‌های پرداخت آنلاین مانند استفاده از اپلیکیشن‌ها، شیوه آنلاین دیگری هم وجود دارد. شما می‌توانید به وب‌سایت بانک ملی مراجعه کنید و از طریق سامانه سداد به آدرس sadadpsp.ir/Tollpayment/ به‌سادگی واریز مبلغ عوارض خروج از کشور را انجام دهید.

سامانه سازمان امور مالیاتی

یکی از روش‌های ساده برای پرداخت عوارض خروج از کشور، از طریق سازمان امور مالیاتی است. برای این کار می‌توانید وارد درگاه پرداخت اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور شوید و واریز خود را انجام دهید. با این شیوه هم می‌توانید به‌صورت آنلاین مبلغ عوارض را واریز کنید.

2. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور با مراجعه به شعب بانک ملی

اگر نمی‌خواهید از طریق روش‌های آنلاین، عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید، می‌توانید به شعب بانک ملی سری بزنید. کافی است به شعبه‌های مرزی بانک ملی بروید و عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. البته روش آنلاین بانک ملی برای پرداخت عوارض خروج از کشور 1403، شیوه‌ای بسیار آسان و بی‌دردسر است.

3. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور با کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد

شما با استفاده از دستگاه‌های کارتخوان می‌توانید به سامانه پلیس گذرنامه متصل شوید و به‌سادگی عوارض خروج از کشور را از طریق دستگاه کارتخوان سداد پرداخت کنید.

4. پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه با دستگاه ATM

یکی دیگر از شیوه‌های ساده پرداخت عوارض، استفاده از خودپردازهای غیرنقدی یا دستگاه‌های ATM است. این دستگاه در فرودگاه‌های کشور وجود دارد و امکان پرداخت عوارض خروج را برای شما فراهم می‌کند.

برای آغاز سفرتان، بلیط هواپیما داخلی و بلیط هواپیما خارجی خود را همین امروز خریداری کنید:

بلیط هواپیما داخلی بلیط هواپیما خارجی

بیشتر بخوانید: برای داشتن سفری راحت و اقتصادی در تهران، بهتر است نقشه مترو تهران را به‌خوبی بشناسید. در این صفحه، تمامی خطوط و ایستگاه‌های مترو به‌طور کامل معرفی شده‌اند.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند

افراد معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور

برخی از افراد نیازی نیست عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند. در ادامه، لیست افراد معاف از پرداخت عوارض را در اختیارتان قرار می‌دهیم:

معافیت دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور

افراد دانشجو و دارای مجوز تحصیل در کشور دیگر از پرداخت این عوارض معاف هستند. البته یادتان باشد باید بین رفت‌وآمدهای دانشجویان بیش از 3 ماه فاصله باشد.

عوارض خروج از کشور برای خدمه سفر، حین ماموریت رایگان است.

معافیت خدمه سفر از پرداخت عوارض خروج از کشور

از آنجا که خدمۀ سفر به دلیل مأموریت کاری از کشور خارج می‌شوند، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند. برای مثال، خدمه کشتی و خدمه پروازهای مسافربری و تجاری نیازی نیست عوارض پرداخت کنند.

معافیت جانبازان و بیماران از پرداخت عوارض خروج از کشور

بیماران و جانبازان می‌توانند با دریافت مجوز شورای پزشکی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف شوند. در چنین مواردی، همراه بیمار هم می‌تواند با 40 تا 60 درصد تخفیف، عوارض خروج از کشور خود را پرداخت کند.

معافیت زائرین کربلا در اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور

براساس مصوبات مجلس، اگر زائران کربلا از مرزهای زمینی به عراق بروند، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.

معافیت‌ سیاسی از پرداخت عوارض خروج

اگر گذرنامه خدمت یا پاسپورت سیاسی دارید یا شهروند و مقیم کشور دیگری هستید، با دریافت ویزای کار از وزارت کار و امور اجتماعی می‌توانید از عوارض خروج از کشور معاف شوید.

عوارض خروج از کشور برای مرزنشینان

افراد مرزنشین به کسانی گفته می‌شود که کد پستی و شناسنامه آن‌ها در سیستم بانک اطلاعات مرزنشینان وزارت کشور وجود دارد. افراد ساکن در روستاهای مرزی کشور فقط یک‌بار در سال ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.

عوارض خروج از کشور برای ورزشکاران تیم ملی

ورزشکاران تیم ملی می‌توانند از وزارت ورزش، مجوز بگیرند و مشمول تخفیف عوارض خروج از کشور شوند. دراین‌صورت، فقط باید 264 هزار تومان (در سال 1403) پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اگر قصد سفر دارید و می‌خواهید بدانید که «چطوری ارز مسافرتی بگیریم؟»، این مقاله تمام مراحل و نکات لازم برای دریافت ارز مسافرتی را توضیح داده است.

همه چیز درباره عوارض خروج از کشور را در این مطلب بخوانید

عوارض خروج از کشور برای کربلا چقدر است؟

در کل، زائران عتبات و عالیات از تخفیف برخوردار هستند. البته عوارض خروج از کشور برای مرزهای زمینی، هوایی و دریایی تفاوت‌هایی دارد. اگر بلیط هواپیما به مقصد کربلا دارید و سفر شما به‌صورت هوایی است، باید ۴۵ هزار تومان پرداخت کنید.

اما اگر سفر شما به کربلا از طریق مرز زمینی و دریایی است، فقط 15 هزار تومان باید عوارض خروج از کشور بپردازید.

عوارض خروج از کشور برای کربلا در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی متفاوت است.

آیا امکان بازگشت عوارض خروج از کشور وجود دارد؟

در صورت بروز اشتباه در پرداخت عوارض خروج از کشور می‌توانید به بخش «درخواست استرداد وجوه خروج از کشور» در وب‌سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید و درخواست استرداد هزینه را ثبت کنید. البته فقط عوارض پرداخت‌شده از طریق سامانه الکترونیکی قابل بازگشت هستند.

تا چه زمانی فرصت دارم عوارض خروج از کشور را پرداخت کنم؟

شما حداکثر تا 30 دقیقه پیش از سفر باید عوارض خروج را بپردازید. اگرچه وقت زیادی برای پرداخت وجود دارد، اما برای پیشگیری از مشکلات احتمالی بهتر است پرداخت را عقب نیندازید.

مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور

آگاهی از مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج می‌تواند کارتان را ساده کند. برای پرداخت فقط باید اطلاعات کارت بانکی و مشخصات خود را در سامانه الکتریکی بنویسید تا رسید پرداخت عوارض خروج از کشور را دریافت کنید.

استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور

شما می‌توانید برای استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور به سامانه سداد مراجعه کنید. در این سامانه، گزینه‌های «پیگیری پرداخت» و «ثبت جزئیات» وجود دارد. با ثبت جزئیاتی مانند شماره کارت، کد ملی و شماره مرجع خرید، به‌راحتی می‌توانید استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور 1403 را انجام دهید.

پاسخ به سؤالات شما درباره عوارض خروج از کشور

آیا باید رسید پرداخت فیزیکی عوارض خروج از کشور را نگه دارم؟

پرداخت عوارض خروج از کشور در سامانه ثبت می‌شود و اغلب نیازی نیست رسید نگهداری کنید، اما می‌توانید تصویر آن را به‌صورت پرینت یا در گوشی هوشمند خود برای اطمینان به همراه داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آیا در حال برنامه‌ریزی برای سفر هستید و می‌خواهید بدانید: «پاسپورت چند وقته میاد؟» در این مطلب اطلاعات دقیقی درباره مدت زمان صدور پاسپورت و نکات لازم برای درخواست آن آورده شده است.

تجربه بهترین پرواز به مقصدهای داخلی و خارجی با نوین تراول!

نوین تراول، به عنوان یکی از بهترین سایت‌ های خرید بلیط هواپیما خارجی، تجربه‌ای بی‌نظیر را برای سفرهای شما فراهم می‌کند. اگر قصد دارید به راحتی و با قیمت مناسب از کشور خارج شوید، نوین تراول با ارائه بلیط ارزان تهران به استانبول و دیگر مقاصد محبوب، انتخابی هوشمندانه برای سفرتان خواهد بود. شما می‌توانید با چند کلیک ساده، بلیط دلخواه خود را برای هر مقصدی انتخاب کنید و از پشتیبانی حرفه‌ای سایت ما بهره‌مند شوید.

علاوه بر پروازهای خارجی، نوین تراول با طیف گسترده‌ای از گزینه‌های خرید بلیط پرواز داخلی، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان است. ما با ایجاد امکان مقایسه قیمت‌ها و انتخاب بهترین گزینه، به شما کمک می‌کنیم تا بلیط خود را با اطمینان و مناسب‌ترین قیمت خریداری کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور و سفری بدون نگرانی به مقصد دلخواه

آگاهی از عوارض خروج از کشور برای سفری بی‌دغدغه!

در نهایت، باید بگوییم عوارض خروج از کشور در سفرهای بین‌المللی بسیار مهم است. این بخش از مجله گردشگری نوین تراول به بررسی عوارض خروج از کشور اختصاص داشت.

در کل، در سال 1403، این عوارض برای گروه‌های گوناگون به شکل متفاوت تعیین شده و شامل تخفیف‌هایی برای زائران و ورزشکاران می‌شود. همچنین، آگاهی از روند پرداخت و استرداد این عوارض می‌تواند به بهبود تجربه سفر شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *