تردز اینستاگرام؛ قاتل توییتر از راه رسید!

تردز اینستاگرام؛ قاتل توییتر از راه رسید!

تردز اینستاگرام چیست؟
7 دقیقه
زمان مطالعه: 7 دقیقه

تردز اینستاگرام (Instagram’s Threads App)، رقیب «توییتر»، پس از ماه‌ها گمانه زنی و پنهان‌کاری، بالاخره توسط مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) رونمایی شد! تردز در تاریخ 6 جولای به عنوان همراه اینستاگرام، که محبوب‌ترین اپلیکیشن اشتراک گذاری عکس و ویدیو در دنیا است، راه اندازی شد.

بیش از یک دهه است که اینستاگرام توسط متا (Meta)، شرکت مارک زاکربرگ، متولد شده و تا به امروز هر چه عمر اینستاگرام بیشتر می‌شود، همراه با آن محبوبیت و تعداد کاربرانش هم بیشتر می‌شوند. موفقیت چشم‌گیر اینستاگرام باعث شده تا برخی از فناوران، برنامه تردز یا ثردز (Threads) را رقیبی قوی برای تویتر (twitter) بدانند و بر این باورند که تردز به زودی جایگزین توییتر خواهد شد و تویتر پرطرفدار را از رده خارج خواهد کرد؛ برای همین، لقب «قاتل توییتر» را به تردز اختصاص داده‌اند.

جالب است بدانید که هنوز 24 ساعت از راه‌اندازی تردز نگذشته بود که تعداد چشم‌گیری از کاربران به این برنامه پیوستند و همین موضوع باعث عصبانیت ایلان ماسک شد و از شرکت متا و زاکربرگ به خاطر کپی برداری شکایت کرد. اگر می‌خواهید همه چیز درباره برنامه «اینستاگرام تردز» و تفاوت آن با «توییتر» را بدانید این مطلب از مجله نوین تروال را از دست ندهید.

تردز اینستاگرام

برنامه تردز چیست و چگونه کار می‌کند؟

تردز اینستاگرام (Threads from Instagram) همانطور که از نامش پیدا است، توسط اینستاگرام ساخته شده و روی مایکروبلاگینگ (Microbloging) تمرکز دارد. تردز برنامه‌ای است که مثل توییتر افراد در آن می‌توانند با یکدیگر به صورت عمومی و در لحظه گفتگو کنند، با این تفاوت که محدودیت‌های توییتر را هم ندارد. یکی از خوبی‌های تردز برای افرادی که از اینستاگرام به صورت حرفه‌ای استفاده می‌کنند این است که به ارتقا و تقویت پیج‌های اینستاگرامی کمک می‌کند.

آدام موسری (Adam Mosseri)، رئیس اینستاگرام در مصاحبه‌ای گفت: “هدف ایجاد تردز (ثردز) این است که بتوانیم فضایی باز و دوستانه برای جوامع بسازیم.” اینستاگرام و اپ تردز به هم گره خورده‌اند و افرادی که اکانت اینستاگرام دارند، بعد از دانلود اپلیکیشن تردز هنگام ورود به اپ می‌توانند با همان اکانت اینستاگرام وارد شوند و نیازی به ثبت نام و ایجاد اکانت جدید نخواند داشت. هنگام ورود به تردز همان نام کاربری اینستاگرام و اطلاعاتی که در بایو دارید و حتی عکس پروفایل به حساب کاربری تردز منتقل خواهد شد.

همچنین، کاربران در صورت تمایل می‌توانند به صورت مستقیم افرادی که در اینستاگرام فالو یا دنبال می‌کنند را به تردز انتقال بدهند. کاربران تایید شده در اینستاگرام (افرادی که تیک آبی دارند) در تردز هم تایید شده خواهند بود. همچنین، می‌توانید در بخش تنظیمات برنامه تردز، حساب کاربری خود را به صورت عمومی یا خصوصی تنظیم کنید.

تردز یا ثردز

اما تردز به چه معناست و چرا نام این برنامه را ثردز گذاشته‌اند؟

در پاسخ به این سوال که معنی تردز چیست باید بگویم “Threads” به معنای نخ، رشته و یا قسمتی از نوشته است. حتما شنیدید در زبان فارسی می‌گوییم «رشته کلام»؛ دقیقا منظور همین است. تردز یعنی رشته‌ای از کلام؛ یا به عبارتی دیگر، جمله‌ای کوتاه که توسط کاربر پست می‌شود و توسط کاربران دیگر ادامه پیدا می‌کند. 

شباهت تردز اینستاگرام با توییتر

تردز اینستاگرام از جهات زیادی شبیه تویتر به نظر می‌رسد. در حال حاضر کاربران تردز می‌توانند بیشتر پیام‌های مبتنی بر متن را در فید پیمایشی پست کنند؛ فید جایی است که دنبال کنندگان و دنبال شوندگان می‌توانند پاسخ پیام‌ها را بدهند. کاربران تردز همچنین می توانند عکس یا ویدیو در برنامه پست کنند.

تفاوت تردز با توییتر در این است که در تویتر می‌توانید مثل دایرکت اینستاگرام پیام خصوصی بدهید با این تفاوت که دایرکت توییتر قابلیت پیام صوتی و تصویری ندارد؛ البته بهتر است بدانید که یک روز بعد از رونمایی از تردز که قابلیت دایرکت ندارد، تویتر اعلام کرد که قرار است قابلیت تماس صوتی و تصویری را به دایرکت خود اضافه کند. اینستاگرام هم می‌گوید به زودی قرار است قابلیت‌های جدیدی به تردز یا ثردز اضافه کند.

آموزش نصب و نحوه استفاده از تردز اینستاگرام

هدف ساخت تردز اینستاگرام

با استناد بر صحبت‌های موسری، اینستاگرام طی چند سال گذشته تلاشی هماهنگ برای ساده سازی اپلیکیشن خود انجام داده است؛ و به عنوان بخشی از این تلاش، Threads به یک برنامه جداگانه تبدیل شد. به این ترتیب، اینستاگرام برای ایجاد مکالمات عمومی در داخل برنامه موجود، خیلی شلوغ نخواهد شد. موسری اضافه کرد که مقاومت در برابر ایجاد یک برنامه جدید کار سختی بوده، به ویژه در حال حاضر که فضای رسانه‌های اجتماعی بسیار شلوغ و پر سر و صدا شده اند.

از آنجاییکه ایلان ماسک تغییرات زیادی در توییتر ایجاد کرده، برای فعالیت در فضایی اجتماعی مشابه به تویتر، فرصت و تقاضا زیاد بود. موسری افزود که شانس به چالش کشیدن توییتر، بعد از محدودیت‌هایی که ایلان ماسک در تویتر ایجاد کرد و تصمیمات جدیدی که در مورد نحوه عملکرد این پلت فرم اجتماعی گرفت، بیشتر شد.

اینستاگرام سال گذشته تلاش خود را برای ایجاد تردز با ده‌ها مهندس، مدیران محصول و ایده پردازانی در مورد اینکه این برنامه رقیب باید چگونه باشد آغاز کرد. از جمله مفاهیمی که کارکنان متا در آن زمان درباره آن صحبت کردند، عرضه گسترده‌تر قابلیتی به نام «یادداشت‌های اینستاگرام» بود. در این برنامه افراد می‌توانند پیام‌های کوتاه را در سایت به اشتراک بگذارند. به عبارتی دیگر، برنامه‌ای متمرکز بر متن با استفاده از فناوری اینستاگرام! در نهایت اینکه موسری گفت: «من و بقیه مدیران اینستاگرام تصمیم گرفتیم روی ساخت اپلیکیشن پیام رسان ریسک کنیم و در نتیجه از تردز (Instagram’s Threads App) رونمایی کردیم.»

تردز چیست

اینستاگرام چه اپلیکیشن‌هایی را شبیه سازی کرده است؟

متا (Meta) که متعلق به زاکربرگ (Zuckerberg) مالک فیس‌بوک و واتس‌اپ است، سابقه زیادی در تلاش برای از بین بردن رقبای رسانه‌های اجتماعی، تا حدی با کپی کردن ویژگی‌های آنها دارد. زاکربرگ به شدت عاشق رقابت است و مدت‌هاست که به دنبال راه اندازی اپلیکیشنی برای از رده خارج کرده توییتر است. البته استراتژی رقابت و ساختن اپ‌های مشابه همیشه ضامن موفقیت نیست. همانطور که خودشان هم گفتند: «تصمیم به ساخت تردز (ثردز) همانند قمار و یا ریسکی بزرگ بود!»

به طور مثال تلاش‌های فیسبوک برای شبیه‌سازی اپلیکیشن پیام‌رسان زودگذر اسنپ چت، مورد توجه قرار نگرفت. با این حال، متا به تقلید از رقبا ادامه داد. در سال 2020، یک نسخه کپی از TikTok به نام ویدیوهای Reels را در اینستاگرام ایجاد کرد. ریلز بر روی تولید ویدیوهای کوتاه توسط کاربران و انتشار آن در پیج اینستاگرام تمرکز دارد. قابلیت ریلز اینستاگرام از آن زمان به طور گسترده مورد استفاده و استقبال کاربران قرار گرفته و به موفقیت اینستاگرام افزوده است.

تردز یا ثردز رقیب توییتر اپلیکیشن اینستاگرام

تردز (Threads) چگونه با سایر اپلیکیشن‌ها کار می‌کند؟

هدف اینستاگرام این است که نهایتاً Threads در برنامه‌های متعددی کار کند که آن را فدایورس (Fediverse) می‌نامد. فدایورس به معنی جهان فدرال و مخفف “federated universe” است. کاربرد جهان فدرال اشتراک گذاری خدمات پروتکل‌های ارتباطی است. برنامه دیگری مانند «ماستودون» (Mastodon)، که یکی دیگر از شبکه‌های اجتماعی است نیز به این شکل عمل می‌کند.

در واقع اینستاگرام می‌خواهد کار Threads را با سایر پلتفرم‌ها یکپارچه و آسان‌سازی کند. با این هدف که کاربران سوشیال مدیا، به ویژه بلاگرها، کرییتورها (creator) و اینفلونسرها مجبور نباشند برای شروع فعالیت در هر برنامه از صفر شروع کنند.

به طور مثال اگر بلاگری تعداد قابل توجهی فالوور در تردز داشته باشد، می‌تواند آن‌ها را به پلتفرم‌های دیگری مثل اینستاگرام، فیسبوک و … که بر اساس همان فناوری ساخته شده‌اند، ببرد.

شبکه اجتماعی تردز

دانلود اینستاگرام تردز

دانلود برنامه threads from Instagram برای آیفون را می‌توانید از اپ استور انجام دهید. همچنین، برای گوشی‌های اندرویدی دانلود تردز از گوگل پلی امکان پذیر است. اگر نتوانستید نصب اینستاگرام تردز را انجام دهید می‌توانید با لینک مستقیم تردز از نسخه تحت وب شبکه اجتماعی تردز استفاده کنید. در نسخه تحت وب تردز می‌توانید پیام‌ها را بخوانید، آن‌ها را لایک کنید و کامنت بگذارید؛ همچنین، می‌توانید تردزها یا همان پیام‌های کاربران را ری‌پست یا بازنشر کنید و به اشتراک بگذارید.

آموزش اینستاگرام تردز

برنامه ثردز یا تردز را از اپ استور یا گوگل پلی دانلود می‌کنید. وقتی برنامه را باز می‌کنید می‌توانید بدون ثبت نام با حساب اینستاگرام وارد ثردز شوید. در صورت موافقت شما تمام اطلاعات پروفایلتان در اینستاگرام به تردز منتقل می‌شود. می‌توانید همان عکس پروفایل اینستاگرام را در تردز استفاده کنید و یا عکس دیگری آپلود کنید. همچنین، تمام دنبال کنندگان و دنبال شوندگان را در صورت تمایل می‌توانید به تردز منتقل کنید و یا از میان آن‌ها افرادی که می‌خواهید را دنبال کنید. در تردز اینستاگرام می‌توانید متن، عکس و یا ویدیو به اشتراک بگذارید.

کاربرد گزینه‌های زیر پست در اپ تردز:

  • لایک (like): پسندیدن محتوا
  • کامنت (comment): ثبت نظرها زیر پست
  • ری‌شیر (Reshare) به معنی اشتراک گذاری مجدد:

به طور مثال کسی متن، عکس یا ویدیو به اشتراک گذاشته و شما می‌خواهید آن را در پیج خود به اشتراک بگذارید؛ می‌توانید از گزینه Reshare استفاده می‌کنید.

  • اد تو استوری به معنی اضافه کردن به استوری: می‌توانید محتوای اشتراک گذاری شده در تردز را در استوری اینستاگرام به اشتراک بگذارید.
  • کپی لینک (copy link) به معنی کپی کردن لینک
  • شیر وایا (Share via) به معنی اشتراک گذاری از طریق یک اپلیکیشن:

با استفاده از گزینه Share via میتوانید محتوای تردز را برای دوستانتان در رسانه‌های اجتماعی دیگر به صورت لینک به اشتراک بگذارید. یکی از نقاط ضعف تردز نداشتن گزینه ادیت پست است. اگر در متن غلط تایپی یا املایی داشته باشید نمی‌توانید آن را اصلاح کنید، یا به آن اضافه کنید و فقط می‌توانید آن را پاک کنید. همچنین، ثردز اینستاگرام هنوز قابلیت ارسال پیام خصوصی یا دایرکت، پیام صوتی و تصویری ندارد. ولی قرار است به زودی قابلیت‌های جدیدی به ثردز اضافه شود.

 

منبع: نیویورک تایمز

آلا خسروانی

95 مطلب

0:00
0:00