قلعه یدیکوله استانبول

قلعه یدیکوله استانبول کجاست؟ راهنمای جامع بازدید

زمان مطالعه: 8 دقیقه

قلعه یدیکوله (Yedikule Fortress) که به نام «قلعه‌ هفت برج» هم معروف است، یکی از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی استانبول به شمار می‌رود. این قلعه در دوران امپراتوری‌های بیزانس و عثمانی با عنوان دژ دفاعی ساخته شد، اما این روزها یکی از نشانه‌های تاریخ غنی این شهر محسوب می‌شود.

در این مقاله از مجله گردشگری نوین تراول، با قلعه یدیکوله استانبول آشنا می‌شوید. برای خرید بلیط پرواز استانبول با بهترین قیمت هم می‌توانید روی دکمه زیر کلیک کنید:

بلیط هواپیما تهران استانبول

قلعه یدیکوله؛ قلعه‌ای ترسناک در استانبول

قلعه یدیکوله، ترسناک‌ترین قلعه استانبول است. در حقیقت، این قلعه زمانی محل نگهداری و اعدام زندانیان بود، به همین علت، نماد وحشت و مکانی ترسناک در استانبول به شمار می‌رود. این قلعه ۷ برج دارد و در نزدیکی امپراتوری بیزانس و کنار دیوار شهر ساخته شده است.

کاربری‌های مختلف قلعه یدیکوله

در دوره‌های مختلف تاریخی، قلعه برای کاربری‌های مختلف استفاده می‌شد؛ برای مثال، زمانی برای نگهداری از خزانه، این قلعه به کار می‌رفت و در دوره‌هایی سیاه‌چال یا زندانی برای نگهداری زندانیان بود. این روزها قلعه یدیکوله به موزه تبدیل شده است و در فصل تابستان، برای برگزاری رویدادهایی مانند کنسرت به کار می‌رود.

قلعه یدیکوله؛ یکی از جاذبه‌های تاریخی استانبول

قلعه یدیکوله استانبول کجاست؟

قلعه یدیکوله (قلعه ۷ برج) در محله فاتح استانبول واقع شده و به دریای مرمره مشرف است. این مکان دیدنی تا باکرکوی (Bakırköy) در جاده ساحلی گسترده شده و در ۶ کیلومتری خلیج شاخه طلایی و در فاصله ۱۰ کیلومتری میدان تقسیم قرار دارد.

قلعه یدیکوله با فرودگاه گوکچن 47 کیلومتر و با فرودگاه آتاتورک حدود 14 کیلومتر فاصله دارد. این قلعه یکی از ارزشمندترین میراث‌های سلطان محمد فاتح و نقطه مشترک بیزانس و تاریخ عثمانی به شمار می‌رود.

دیوار قلعه یدیکوله استانبول از نمای نزدیک

نحوه دسترسی به قلعه یدیکوله

اتوبوس: از آنجا که برای رسیدن به این قلعه مسافت زیادی در پیش دارید، دسترسی به این جاذبه دیدنی به ‌آسانی سایر مکان‌های گردشگری در استانبول نیست. با وجود این، یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای رسیدن به این قلعه تاریخی استفاده از اتوبوس است. شما می‌توانید از میدان تقسیم سوار اتوبوس شوید و مستقیم به قلعه یدیکوله بروید.

البته هرروز چند بار اتوبوس دیگری از امینونو (Eminönü) به سمت قلعه می‌رود. باید یادآوری کنیم ترافیک این قسمت از شهر گاهی بسیار سنگین است و حرکت وسایل نقلیه را کند می‌کند.

مترو: اگر می‌خواهید سریع‌تر به قلعه یدیکوله برسید، می‌توانید از خطوط مترو استفاده کنید. با استفاده از مترو، دیگر نیازی نیست ساعت‌ها در ترافیک بمانید. فقط کافی است از طریق خط مترو مرمره به ایستگاه کازلیچمه (Kazlicesme) بروید و از آنجا با حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی به قلعه برسید. برای آشنایی بیشتر با مترو استانبول، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله نقشه مترو استانبول مراجعه کنید.

قطار: همچنین، می‌توانید سوار قطار شوید و به ایستگاه سیرکچی (Sirkeci) بروید. از آنجا نیز به طرف ایستگاه هالکالی (Halkalı) حرکت کنید و خود را به قلعه برسانید.

ساعت بازدید: همه‌روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر

هزینه ورود به قلعه یدیکوله: 100 لیر

آدرس قلعه یدیکوله استانبول: ترکیه، استانبول، محله فاتح، میدان یدیکوله، قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله استانبول؛ مکانی زیبا و دیدنی

تاریخچه قلعه یدیکوله

  • این قلعه در دوره بیزانس با نام هپتاپیرگیون (Heptapyrgion) شناخته می‌شد.
  • در قرن 5 میلادی، امپراتور بیزانسی، تئودوسیوس دوم دستور ساختش را داد. قلعه یدیکوله دژ دفاعی در برابر حملات خارجی بود و در طول تاریخ بارها توسعه یافت و بازسازی شد.
  • در دوره عثمانی، قلعه یدیکوله محل نگهداری متهمان سیاسی و زندان بود.

به استانبول سفر کنید و به جاذبه‌های گردشگری این شهر سری بزنید. برای خرید بلیط هواپیما به مقصد استانبول کلیک کنید:

بلیط هواپیما تبریز استانبول بلیط هواپیما اصفهان استانبول

قلعه یدیکوله؛ یادآور تاریخ عثمانی

معماری قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله شامل 7 برج و دیوارهای مستحکم می‌شود که در طول سالیان، به‌خوبی حفظ شده‌اند. فضای داخلی قلعه دارای مسیرهای پیاده‌روی و حیاط‌های زیباست که بازدیدکنندگان می‌توانند به گشت‌وگذار در آن‌ها بپردازند. درحقیقت، این جاذبه دیدنی، نمونه برجسته معماری نظامی در تاریخ استانبول است.

قلعه یدیکوله؛ یادگار دوره بیزانس و عثمانی

این قلعه معماری دوران عثمانی و بیزانس را نشان می‌دهد و مساحتی حدود 22 کیلومتر دارد. در بخش بیرونی قلعه یدیکوله، مسجدی ساده، آب‌نما و حوض، انبار باروت، مدرسه و استراحتگاهی برای سربازان وجود دارد.

درون برج هم می‌توانید اتاق‌های سنگی را مشاهده کنید. این اتاق‌ها از طریق راهروهای پلکانی به هم متصل هستند. البته اگر از بالا به داخل برج نگاه کنید، فقط ستونی سنگی و توخالی می‌بینید.

دیوارهای محکم قلعه یدیکوله

دیوارهای شهر در دوره تئودویوس دوم (۴۵٠-۴٠٨) ساخته شده‌اند. بیشتر دیوارها هنوز هم سالم‌اند. البته با افزایش حمله‌ها در دوره بیزانس شکل دیوارها تغییر کرد، یک سطح به دیوارها افزوده شد و شکل سه مرحله‌ای و دفاعی گرفت. دیوارهای ساخته‌شده با هدف دفاعی و جلوگیری از حملات بنا شدند.

افسانه‌های قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله با افسانه‌ها و سیاهچاله‌های خود شهرت دارد و سال ساخت آن به 413 بازمی‌گردد. این افسانه‌ها هم جنبه‌های تاریخی قلعه را زنده نگه داشته‌اند و هم به جاذبه‌های گردشگری آن افزوده‌اند.

1. افسانه 7 دختر

یکی از معروف‌ترین افسانه‌ها درباره قلعه یدیکوله افسانه هفت دختر است. براساس این افسانه، 7 دختر از یک خانواده سلطنتی به علت‌های نامعلوم وارد این قلعه شدند. گفته می‌شود هر دختر نگهبان یک برج بود.

این افسانه بیان می‌کند که روح دختران هنوز در قلعه یدیکوله زندگی می‌کند و گاهی صدای آن‌ها از برج‌ها به گوش می‌رسد.

2. طلسم دفاعی

در برخی افسانه‌ها از طلسم‌هایی سخن به میان آمده است که هنگام ساخت دیوارهای مستحکم قلعه به‌کار رفته‌اند. این طلسم‌ها از ورود دشمنان به قلعه جلوگیری می‌کنند. براساس باور محلی، این طلسم‌ها از قلعه محافظت می‌کنند و هرکسی بخواهد به قلعه حمله کند، با موانع غیرقابل توضیحی روبه‌رو می‌شود.

3. گنجینه‌های گمشده

گفته می‌شود در اعماق قلعه یدیکوله، مخزن‌هایی رازآلود و پر از گنج نهفته است. برخی از ماجراجویان برای پیدا کردن گنجینه‌ها به جستجو پرداخته‌اند، اما به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. این موضوع باعث جذابیت بیشتر قلعه یدیکوله شده است و گردشگران را به کاوش در تاریخ قلعه ترغیب می‌کند.

با خرید بلیط هواپیما به مقصد استانبول، در قلعه یدیکوله کاوش کنید و به سفری تاریخی بروید:

بلیط هواپیما شیراز استانبول بلیط هواپیما مشهد استانبول

قلعه یدیکوله؛ مکانی دیدنی برای کاوش در تاریخ عثمانی و امپراتوری بیزانس

دروازه‌های قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله به دستور امپراتور روم شرقی یعنی تئودوسیوس ساخته شد. با گذشت زمان و به‌تدریج دروازه‌های باشکوهی هم به دیوارهای قلعه اضافه کردند. مشهورترین دروازه‌ها‌ دروازه طلایی «طاق پیروزی» نام دارد. این دروازه بعد از تمام‌شدن ساخت قلعه و در سال 439 برای وارد شدن به شهر ساخته شد.

دروازه طلایی (Golden Gate) قلعه یدیکوله

دروازه طلایی در حقیقت مهم‌ترین دروازه ورودی در زمان امپراتوری بیزانس به ‌شمار می‌رفت. پادشاهان هنگام بازگشت از لشکرکشی‌ها با تشریفات از طریق دروازه طلایی به شهر وارد می‌شدند. این دروازه به دلیل برخورداری از بال‌های طلاکاری شده با نام دروازه طلایی معروف است.

این دروازه بعد از پیروزی امپراتور بیزانس در سال ۴۲۵ بنا شد.

قلعه یدیکوله در استانبول

مرمت قلعه یدیکوله

وقتی امپراتوری عثمانی، امپراتوری بیزانس را شکست داد و استانبول را فتح کرد فاتح سلطان محمد دستور داد دیوارها را مرمت کنند. افراد ماهر زیادی برای بازسازی به پایتخت آمدند. در سال ۱۴۵۸ و در همین دوره با استفاده از دو ستون دروازه طلایی، 3 برج هم به قلعه اضافه شدند و بنا به شکل یک قلعه ۵ پر ستاره‌ای و سه برج درآمد.

برج‌های قلعه یدیکوله

برج‌های اطراف بنای پنج‌ ضلعی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • برج پیلون جنوبی یا عثمان جوان (برجی که در آن سلطان عثمان دوم به قتل رسید)
  • برج پاستوراما یا برج سلطان احمد سوم
  • برج اسلحه‌ خانه
  • برج میلت یا خزانه
  • برج کتیبه‌ها یا همان برج سیاه‌چال
  • برج پرچم
  • برج دختران یا برج توپ

شاید برایتان جالب باشد بدانید در دوره روم شرقی برج‌های قلعه، مکانی برای اعدام، رصدخانه و زندان بودند. البته در دوره عثمانی علاوه بر محل اعدام و زندان، با عنوان انبار مهمات خزانه و انبار غله هم استفاده می‌شدند.

داخل برج قلعه یدیکوله

برج بیزانس قلعه یدیکوله

برج پاستوراما (Pestorama) یا همان برج بیزانس، برجی چهار ضلعی بود که در کنار ستون‌های دروازه طلایی و در شمال سایر برج‌ها قرار داشت. البته این برج در اثر زلزله دچار آسیب شد و در سال‌های 1724 تا 1725 به شکل ۸ ضلعی درآمد.

ایجاد برج بیزانس به زمان سلطنت سلطان احمد سوم بازمی‌گردد. البته ساخت این برج در دوران پادشاهی سلطان عثمان سوم به پایان رسید. برج بیزانس بعدها با نام برج سلطان احمد سوم معروف شد.

قلعه تاریخی یدیکوله

برج سیاه‌چال؛ برجی مخوف!

همان‌طور که از نام برج سیاه‌چال برمی‌آید، این برج برای نگهداری زندانیان استفاده می‌شد. روی دیوارهای برج سیاه‌چال می‌توانید نوشته‌های زندانیان اروپایی را مشاهده کنید. البته از آنجا که قسمت‌هایی از برج سیاه‌چال را با چوب ساخته بودند، این برج در زمان آتش‌سوزی دچار آسیب شد.

چاه خونی یا همان سرپانتین هم در برج سیاه‌چال قرار دارد. براساس افسانه‌ها در چاه خونین زندانیان را اعدام می‌کردند. در بخش انتهای چاه هم تونلی به طرف دریای مرمره ساخته شده بود که در آن سرهای زندانیان اعدامی رها می‌شد و سپس سرها را در دریای مرمره می‌انداختند.

پلکانی جالب در کنار قلعه یدیکوله استانبول

برج پرچم قلعه یدیکوله

این برج بالای دروازه ورودی قلعه قرار دارد. در بخش بالای برج، در سمت چپ و راست، اتاق‌های نگهبانی قرار داشتند. برج پرچم در میان هفت برج قلعه یدیکوله یکی از مستحکم‌ترین برج‌ها به شمار می‌رود و چون همواره پرچمی در بالای این برج برافراشته بود، سربازان باید در آن نگهبانی می‌دادند.

علت نام‌گذاری قلعه یدیکوله

این قلعه ۷ برج دارد که در دوره‌های مختلف تاریخی ساخته شده‌اند. به همین خاطر، با نام «قلعه ۷ برج» شهرت دارد. در زبان ترکی کلمه یدی به معنی ۷ و کلمه کوله به معنی برج است.

هدف از ساخت قلعه یدیکوله

درحقیقت، علت ساخت این سازه تاریخی، دفاع از شهر و نگهداری اموال و اسناد باارزش و متعلق به دولت بود. همچنین، دلیل دیگر ایجاد این بنا، ساخت سیاه‌چالی برای زندانی جنایتکاران سیاسی، دولتمردان عثمانی و سفیران کشورهایی محسوب می‌شد که در زمان امپراتوری عثمانی با آن جنگیده بودند.

جاهای دیدنی در نزدیکی قلعه یدیکوله

  • مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد (The Blue Mosque) با فاصله 7.2 کیلومتر
  • بازار ادویه (Egyptian Bazaar) با فاصله 10.3 کیلومتر
  • برج گالاتا (Galata Tower) با فاصله 8.8 کیلومتر
  • مسجد ینی‌جامی (Yeni Cami) با فاصله 10.3 کیلومتر
  • کاپالی چارشی (Kapalı Çarşı) با فاصله 8 کیلومتر

شما می‌توانید در کنار بازدید از جاهای دیدنی استانبول و قلعه یدیکوله به بهترین سواحل استانبول هم سری بزنید و به گشت‌وگذار بپردازید.

قلعه یدیکوله استانبول و تاریخ اسلامی در دوران عثمانی

سفری به‌یادماندنی به استانبول با نوین تراول!

اگر می‌خواهید سفری راحت، با بهترین بلیط هواپیما خارجی و قیمت مناسب به استانبول داشته باشید، همین حالا از سایت نوین تراول بلیط هواپیما خود را رزرو کنید. نوین تراول با پشتیبانی 24 ساعته و مشاوره پرواز در کنار شماست تا تجربه سفری عالی به استانبول داشته باشید.

ما از لحظه آماده‌سازی مدارک برای پاسپورت در کنار شما هستیم تا سفری به‌یادماندنی به استانبول را تجربه کنید و هر سؤالی که داشته باشید ما به آن پاسخ خواهیم داد. همچنین، پیشنهاد می‌کنیم با آگاهی از نحوه دریافت ارز مسافرتی به‌راحتی ارز لازم را با قیمت مناسب دریافت کنید. در آخر هم برای برنامه‌ریزی بهتر سفر و رسیدن به‌موقع به فرودگاه نقشه مترو تهران را مشاهده کنید.

قلعه یدیکوله استانبول؛ دژ مستحکم دوره عثمانی

قلعه یدیکوله؛ جاذبه‌ای تاریخی و مهم در استانبول!

یکی از بهترین مکان های تفریحی ترکیه، قلعه یدیکوله است. این قلعه یادگار دوره بیزانس و عثمانی محسوب می‌شود. جاذبه گردشگری قلعه یدیکوله دژی مستحکم در طول تاریخ برای مقابله با حملات دشمنان بود، اما این روزها یکی از مکان‌های دیدنی در استانبول است.

سالانه گردشگران بسیاری از قلعه یدیکوله بازدید می‌کنند و به دیدن افسانه‌ها و برج‌های پر رمز و راز این قلعه می‌روند. اگر در تهران هستید با بلیط هواپیما تهران استانبول می‌توانید به این شهر زیبا سفر کنید.

البته پیش از سفر بهتر است مقاله ترکیه لیر ببریم یا دلار را حتماً بخوانید. با بازدید از قلعه تاریخی یدیکوله به گذشته‌های رازآلود سفری داشته باشید و لحظه‌هایی لذت‌بخش برای خود و عزیزانتان بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *